Uitzonderlijke editie in een uitzonderlijk jaar 2020!

Hoe werkt het?

partners

Punt 1 - Hoe kan je je inschrijven?

 1. Inschrijven is verplicht. Dat doe je op de pagina 'Inschrijvingen' van onze site.
 2. Je hebt een Strava*-account nodig. Die is volledig gratis. Je Strava-account wordt gelinkt aan je inschrijving en zo verschijn je in het klassement. Het is niet nodig om ons je resultaat te sturen, alles gaat automatisch!
 3. Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro voor alle wedstrijden.

*Strava is heel populair bij sportievelingen, vooral lopers en fietsers. Met deze gratis en gebruiksvriendelijke app registreer je je sportactiviteiten via gps.

Punt 2 - Hoe werkt het eenmaal je geregistreerd bent?

 1. Je krijgt van Chronorace een belangrijke e-mail waarmee je je inschrijving kan koppelen aan je Strava-account. Deze stap is ABSOLUUT NOODZAKELIJK als je wil dat je deelname meetelt in ons klassement.
 2. Je neemt deel aan de AG Semi Marathon de Nivelles wanneer je maar wil en zo vaak je maar wil, tussen zondag 13 september en zondag 27 september. Met slechts 1 registratie!
 3. Je kan ook verschillende afstanden een of meerdere keren doen.
 4. Je neemt deel aan de AG Semi Marathon de Nivelles, alleen, met vrienden, met familie, het maakt niet uit, zolang je de Covid-regels respecteert die op het moment van het event van kracht zijn.
 5. Opdat elke deelname in ons klassement wordt meegeteld, moet je je activiteit registreren (start + aankomst) met de Strava-app. Zie punt 3.

Punt 3 - Hoe wordt je tijd geregistreerd?

 1. Eerst download je de gratis Strava-app op je smartphone en voer je de basisconfiguratie uit (naam, voornaam en geboortedatum zijn voldoende).
 2. Om deel te nemen aan de AG Semi Marathon de Nivelles, neem je je smartphone (of een geconnecteerd horloge, zie punt 3.3) mee, zodat Strava je sportactiviteit kan registreren. Voor de start open je de Strava-app en kies je 'Opnemen' onderaan het scherm. Klik op de oranje knop 'Start' en begin te lopen. Als je aangekomen bent, ga je terug naar de app. Druk op 'Finish' en dan op 'Opnemen'. Je parcours en tijd worden automatisch geregistreerd en direct weergegeven in ons klassement. Als je stopt, pauzeert de app (en de chrono dus) ook.
 3. Loop je niet graag met je smartphone? Je kan ook met je geconnecteerde horloge lopen. Zorg ervoor dat je het begin en het einde van je activiteit correct registreert. Vervolgens moet je deze gegevens exporteren/synchroniseren naar/met je Strava-account (punt 3.1). Wil je weten hoe je je gegevens kan exporteren en of dat mogelijk is met je horloge? Dat vind je terug in de info van Strava.

Punt 4 - Hoe weet je welk parcours je moet nemen?

 1. Ga naar het vertrouwde vertrekpunt op de Grand Place in Nijvel (vlakbij Carrefour Market). Daar vind je het startbord dat het te volgen parcours aangeeft (foto 1).
 2. Je kiest de afstand: 5, 12 of 21 km en volgt de bijbehorende markeringen (5 km = groen, 12 km = blauw, 21 km = rood). Het parcours is gemarkeerd met pijlen bij elke richtingsverandering (foto 2) + aanduidingen op de grond (foto 3).
 3. Je race zit erop bij het bord 'Finish' op de gebruikelijke plaats (foto 4).
 4. Je kan alle parcours bekijken door te klikken op het tabblad Parcours van onze site. Ze zijn beschikbaar in verschillende bestandsformaten.
 5. Omdat we geen 24/24 toegang hebben tot de atletiekbaan gedurende 15 dagen, maakt deze passage jammer genoeg geen deel uit van het parcours 2020. De parcours van 12 en 21 km worden dus met ongeveer 430 m ingekort.

 

panneau départ

Photo 1.

flèche 5 flèche 12  flèche 21

Photo 2.

fleche sol

Photo 3.

arrivée

Photo 4.

 

Punt 5 - Voorgestelde challenges

Het concept 2020 biedt heel wat uitdagingen. Klassieke, nieuwe, motiverende, ongewone, ...

Hier zijn de 5 voorgestelde uitdagingen:

 1. 21 km
  1. Algemeen klassement
  2. Klassement M/V
  3. Klassement per leeftijdscategorie
 2. 12 km
  1. Algemeen klassement
  2. Klassement M/V
  3. Klassement per leeftijdscategorie
 3. 5 km
  1. Algemeen klassement
  2. Klassement M/V
  3. Klassement per leeftijdscategorie
 4. Totaal afgelegde km
  1. Individueel klassement
  2. Groepsklassement
  3. Stedenklassement (entiteiten)
  4. Provincieklassement
 5. De ongewone challenge
  1. Scratch op specifieke delen van het parcours (nog te definiëren)
  2. Best verklede persoon. De winnaar wordt bepaald op basis van de selfies die we ontvangen op onze Facebookpagina 'AG Semi Marathon de Nivelles'. Het is natuurlijk de bedoeling dat je een foto post van jezelf in actie op onze parcours.

Nu is het aan jou, wanneer je wil en zo vaak je wil, tussen 13/9 en 27/9/2020. Veel plezier!