Onderstaande kaart toont het algemene verkeersplan van de stad Nijvel op 18 september.

- De rode lijn geeft de route aan die van 9.00 tot 13.00 uur ontoegankelijk is voor het verkeer.

- De groene lijn geeft de wegen aan die u het best neemt voor uw (noodzakelijke) autoritten. Sommige straten zullen pas vanaf 10.45 uur toegankelijk zijn. Dit is het geval voor de Rue Henri Pauwels, de Rue de Saintes en de Grand-Place.

- De roze (gearceerde) zone in het centrum van de stad zal vanaf 7 uur gedeeltelijk worden afgesloten.

De dienst Mobiliteit van de Stad Nijvel voorziet een dynamische kaart waarop alle belangrijke elementen (eenrichtingsstraten, parkeerverboden, verkeersverboden, enz.) te vinden zijn. Bekijk hier de dynamische kaart van de stad.

Het is belangrijk te weten dat de onderstaande kaart is opgesteld op basis van de beperkingen die door het evenement zijn veroorzaakt. Verder is het ZEER BELANGRIJK om te begrijpen dat:

  1. Deze kaart staat NIET toe :
  • om door Nijvel te gaan
  • om vrij rond te lopen in Nijvel
  1. Deze kaart DIENT OM:
  • toegangs- en uitgangspunten naar/weg van de stad te voorzien
  • in geval van nood zo dicht mogelijk in een bepaald gebied te kunnen geraken
  • eerste hulp/ziekenhuis zo snel mogelijk te kunnen bereiken

mobilite 900

Parkings

Indien je met de wagen komt, kan je gebruikmaken van één van de parkings die wij ter beschikking stellen in de buurt van de startzone. Alle deelnemers krijgen toegang tot de NMBS B-Parking, gelegen naast het station, op 700m van de start. Op deze parking zijn meer dan 700 plaatsen beschikbaar. Het shoppingcenter van Nijvel geeft eveneens toegang tot zijn parking.

 

Plan parking

 

Parking PBM

  • 4 staanplaatsen zijn beschikbaar ter hoogte van Square Gabrielle Petit

Parking PMR

  • Andere plaatsen zijn gereserveerd in Rue de Soignies.

Parking 2 PMR

Geef voorrang aan het openbaar vervoer

De Grote Markt van Nijvel, de start- en finishplaats van al de verschillende afstanden, ligt vlak bij het station van Nijvel. Het station van Nijvel wordt regelmatig bediend door treinen uit Brussel en Charleroi. Aan het station stoppen er ook regelmatig bussen uit de regio Nijvel die het gemakkelijk maken om de startzone te bereiken. Dienstregeling op www.nmbs.be en www.infotec.be 

Dit is ongetwijfeld het beste plan om op tijd aan de start te komen en zonder stress van een dagje Nijvel te kunnen genieten.